ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent підвищилися з початку дня більш ніж на 0,5%

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent підвищилися з початку дня більш ніж на 0,5%. Станом на 11:45 за київським часом ціни ув операціях із нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- Light, Sweet Crude Oil (грудень) - 82,06 (+0,63) при діапазоні котирувань 81,32-82,12;
- IPE Brent Crude (грудень) - 83,74 (+0,59) при діапазоні котирувань 82,82-83,77.
Нафта на біржах сьогодні дорожчає, що обумовлено її технічними покупками після того, як за підсумками попереднього торгового дня (29 жовтня) ціни на нафтові ф'ючерси опустилися до найнижчих значень більш ніж за один тиждень.
Позитивну динаміку в цінах ув операціях сьогодні також додатково забезпечує обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня знижується проти євро та інших провідних світових валют, забезпечуючи умови для спекулятивних покупок нафтових ф'ючерсів, ціни на які встановлено у валюті США.
На цьому тижні 2 і 3 листопада ц.р. відбудеться засідання комітету Федеральної резервної системи США з відкритого ринку. Як очікується, на нараді ФРС США буде розглянуто питання щодо додаткового пом'якшення заходів у фінансово-грошовій політиці, що має привести до деякого ослаблення позицій долара і росту цін на нафту та інші товарні активи.
Нагадаємо, за минулий торговий п'ятиденку 25-29 жовтня офіційна ціна нафти WTI знизилася на 26 центів/бар., або на 0,3%, а барель нафти Brent став дешевше на 19 центів, або на 0,2%.
У той же час за підсумками жовтня ціни на нафтові ф'ючерси помітно підвищилися. Так, офіційна ціна нафти WTI виросла за минулий місяць на 1,46 дол./бар., або на 1,8%, а барель нафти Brent подорожчав на 1,01 дол., або на 1,2%. Однак показники зростання цін на нафтові ф'ючерси за жовтень істотно поступаються аналогічним показникам за попередній місяць. Так, за підсумками вересня 2010 р. ціни на нафтові ф'ючерси виросли за місяць більш ніж на 10%.