ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent перед виходом даних по запасах нафти і нафтопродуктів в США сьогодні ростуть

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent перед виходом даних по запасах нафти і нафтопродуктів в США ростуть, чому багато в чому сприяють дешевий американський долар і стабільна ситуація на фондовому ринку Європи.
Станом на 15:40 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (жовтень) - 109,84 (+0,53) при діапазоні котирувань 108,71-109,94;
- Light, Sweet Crude Oil (жовтень) - 85,72 (+0,28) при діапазоні котирувань 84,55-85,89.
Сьогодні о 17:30 будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США щодо запасів нафти і нафтопродуктів в країні. Напередодні ввечері галузеві експерти прогнозували тижневе збільшення в США запасів сирої нафти і важких дистилятів. Однак ясного прогнозу щодо того, як могли змінитися запаси нафти і нафтопродуктів, на цей раз не сформувалося.
На думку галузевих фахівців, комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня, що завершився 19 серпня, могли зрости на 2,0-2,2 млн бар., а запаси важких дистилятів - на 1,2-1,3 млн бар. У той же час запаси бензинів в США могли зменшитися за тиждень на 1,4-1,5 млн бар.
За попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, API), які були опубліковані сьогодні, комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня, що завершився 19 серпня, несподівано зменшилися на 3,3 млн бар. Однак запаси нафтопродуктів, за даними API, за звітний тиждень істотно виросли: бензини - на 6,4 млн бар., а важкі дистиляти - на 2,0 млн бар.
Нагадаємо, за попередні три торгові сесії (23, 22 і 19 серпня) ціна нафти Brent підвищилася на 2,3%, а ціна нафти WTI (Light Sweet) виросла на 4,5%. У результаті напередодні ціни на нафтові ф'ючерси досягли максимуму за чотири торгові дні.