ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent 18 червня ростуть

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть. Станом на 10:35 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (серпень) - 98,36 (+0,75) при діапазоні котирувань 98,04-99,50;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 84,49 (+0,46) при діапазоні котирувань 84,40-85,60.

Сьогодні на торгах вперше за п'ять торгових днів котирування нафти Brent перевищили позначку 99 дол./бар., а котирування WTI піднялися вище 85 дол./бар. Покупкам нафтових ф'ючерсів сьогодні сприяють очікування підвищення глобального попиту на нафту і енергоносії. Позитивний настрій ринку викликано деяким ослабленням побоювань щодо можливого виходу Греції зі складу єврозони, а також очікуваннями прийняття центральними банками Європи і США додаткових заходів щодо стимулювання економіки.

На цьому тлі американський долар на ринку FOREX сьогодні знижується проти євро та інших валют, що додатково полегшує купівлі нафти та інших активів, ціни на які встановлено у валюті США. Індекс долара для шести провідних світових валют сьогодні вранці опустився нижче позначки 81,3 пункту, знизившись більш ніж на 0,4%, після того як 15 червня цей показник вперше за чотири тижні встановився нижче 81,7 пункту.

Нагадаємо, ціни на нафту на біржах у Нью-йорку і Лондоні до кінця минулого тижня дещо зміцнили свої позиції. За підсумками торгів 15 червня 2012 р. офіційна ціна нафти Brent досягла максимуму за чотири сесії - 97,61 дол./бар., а ціна нафти WTI досягла максимуму за тиждень (за п'ять торгових днів), встановившись трохи вище 84 дол./бар.

Відзначимо, що ціна нафтового "кошика" ОПЕК вперше за чотири торгові дні встановилася вище позначки 96 дол./бар.