ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent 13 жовтня знижуються

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються. Станом на 12:10 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (листопад) - 110,56 (-0,80) при діапазоні котирувань 110,43-111,87;
- Light, Sweet Crude Oil (листопад) - 84,48 (-1,09) при діапазоні котирувань 84,29-85,39.
Негативна динаміка в цінах з операцій багато в чому обумовлена ​​технічними продажами нафтових ф'ючерсів і фіксацією прибутку, що утворилася за час ралі, що тривало неповні шість торгових днів.
Разом з тим продажам нафтових ф'ючерсів сьогодні додатково сприяє обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня помітно підріс проти євро та інших валют, забезпечивши непривабливі умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США. Сьогодні індекс долара для шести провідних валют підвищився з початку дня на 0,3% і перевищив позначку 77,2 пункту після того, як напередодні цей показник вперше за три з половиною тижні встановився нижче 77 пунктів.
Сьогодні о 17:30 за київським часом будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США по запасах нафти і нафтопродуктів в країні, які теж вплинуть на ринок нафтових ф'ючерсів. За попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які були опубліковані сьогодні, за підсумками звітного тижня, що завершився 7 жовтня, комерційні запаси сирої нафти в США зменшилися на 3,8 млн бар., запаси бензинів зменшилися на 1,2 млн бар, а запаси важких дістіллтов знизилися на 3,1 млн бар.
Дані API виявилися значно краще прогнозу галузевих експертів, які днем ​​раніше прогнозували, що за підсумками звітного тижня, що завершився 7 жовтня, комерційні запаси сирої нафти могли зменшитися на 300-500 тис. бар., а запаси важких дистилятів могли знизитися на 500-600 тис . бар. При цьому запаси бензинів, на думку фахівців, збільшилися за звітний тиждень на 100-200 тис. бар.
На цьому тижні доповідь головного енергетичного відомства США виходить із затримкою на добу (не в середу, як зазвичай, а в четвер), оскільки 10 жовтня в країні був неробочий день.