ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet знизилися з початку дня більш ніж на 1 дол

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet знизилися з початку дня більш ніж на 1 дол. При цьому котирування нафти WTI (Light Sweet) сьогодні вперше майже за три місяці просіли нижче рівня 102 дол./бар., а котирування нафти Brent вперше приблизно за два тижні опустилися нижче позначки 107,5 дол./бар.

Станом на 10:20 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (листопад) - 107,48 (-1,15) при діапазоні котирувань 107,43-108,39;
- Light, Sweet Crude Oil (листопад) - 101,56 (-1,31) при діапазоні котирувань 101,45-102,54.

Негативна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами багато в чому обумовлена побоюваннями ослаблення глобального попиту на енергоносії після виходу більш слабких, ніж очікувалося, даних щодо ділової активності в промисловості Китаю. Так, за підсумками вересня індекс ділової активності в промисловості Китаю HSBC Final Manufacturing PMI, за остаточними даними, склав 50,2 пункту, у той час як аналітики прогнозували, що даний показник досягне значення 51,2 пункту.

Разом з тим тиск на нафтові котирування продовжують надавати побоювання бюджетної кризи в США, якщо до 1 жовтня американський конгрес не прийде до компромісної версії державного бюджету, а також не буде вирішено питання з підвищенням допустимого рівня державного боргу.