ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet знижуються перед виходом даних по запасах нафти в США

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet перед виходом офіційних даних по запасах нафти і нафтопродуктів в США торгуються в негативній ціновій зоні, передає РБК.
Станом на 15:30 по Києву, ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (липень) - 118,72 (-1,44) при діапазоні котирувань 118,35-121,47;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 98,67 (-0,70) при діапазоні котирувань 98,20-99,69.
Сьогодні о 17:30 за Києвом будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США щодо запасів нафти і нафтопродуктів в країні, які не залишаться без уваги учасників ринку нафтових ф'ючерсів і обов'язково вплинуть на хід торгів.
Напередодні ввечері галузеві експерти прогнозували, що за підсумками звітного тижня, що завершився 10 червня 2011 р., комерційні запаси сирої нафти в США могли зменшитися на 1,9-2,0 млн бар., Запаси бензинів - збільшитися на 1,2-1, 3 млн бар., а запаси важких дистилятів могли зрости на 1,0-1,1 млн бар.
За попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які були опубліковані вчора о 23:30 по Києву, комерційно запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня, що завершився 10 червня, скоротилися на 3,0 млн бар., запаси бензинів виросли на 1,1 млн бар., а запаси важких дистилятів зменшилися на 430 тис. бар.
Відзначимо, нафту на біржах сьогодні знову дешевшає в основному через фіксацію прибутку і технічних продажів нафтових ф'ючерсів, що почалися після того, як сьогодні вранці котирування Brent вперше за шість тижнів перевищили позначку 121 дол./бар. Зниженню цін на нафту сьогодні також сприяє обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX, де долар з початку дня помітно підріс проти євро, забезпечивши непривабливі умови для покупок товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.
Ф'ючерс Brent з постачанням в липні сьогодні торгується останній день. При цьому котирування серпневого контракту, який з 16 червня ц.р. стає ф'ючерсом першої позиції, залишаються в беквордації щодо котирувань липня і тримаються в діапазоні 117,71-119,38 дол./бар. Таким чином, завершення контрактного періоду по ф'ючерсу липневого повинно призвести до технічного зниження ціни нафти Brent і зменшення цінової різниці між нафтовими еталонами Brent і WTI, яка 13 червня 2011 р. досягла свого нового історичного максимуму - плюс 21,8 дол.