ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet знижуються перед виходом даних по запасах нафти в США

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні знижуються. Станом на 11:50 за Києвом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (вересень) - 108,36 (-0,34) при діапазоні котирувань 108,15-108,75;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 106,24 (-0,32) при діапазоні котирувань 106,62-105,97.

Нафта на біржах сьогодні дешевшає третю сесію поспіль, що викликано поглибленням технічної корекції напередодні майбутньої 7 серпня публікації офіційних даних по запасах нафти і нафтопродуктів в США. За попередні дві сесії (5 і 2 серпня) ціни на нафтові ф'ючерси знизилися в середньому на 1% і опустилися до найнижчого значення за три торгові дні. Однак привабливі умови для відкриття довгих позицій на ринку нафтових ф'ючерсів поки не сформувалися. За дві сесії ціни на нафту істотно не змінилися і зберігають високу премію для спекулятивних продажів.

Комерційні запаси сирої нафти в США на звітну дату 26 липня 2013 р. офіційно склали 364,6 млн бар., що приблизно на 5,6% вище їх середньостатистичного рівня за п'ять років. За минулу звітну тиждень запаси сирої нафти в США несподівано збільшилися на 400 тис. бар. після того, як за попередні чотири тижні вони знизилися майже на 30 млн бар. З цієї причини на ринку нафтових ф'ючерсів сьогодні є очікування того, що за підсумками звітного тижня, що завершився 2 серпня, зростання запасів сирої нафти в США може продовжитися.

Інтерес до покупок нафтових ф'ючерсів ослаб після того, як на початку торгового дня 2 серпня котирування нафти Brent вперше за чотири місяці перевищили цінову позначку 110 дол./бар., а котирування нафти WTI вперше за два тижні ледь не досягли значення 109 дол./бар. Щоб покупки нафтових ф'ючерсів стали технічно привабливими, котирувань нафти Brent необхідно просісти нижче цінової позначки 107 дол., а котирування нафти WTI (Light Sweet) - пробити рівень підтримки 105 дол., вважають експерти.