ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet ростуть на очікуваннях даних про зростання споживчих настроїв в США

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet після завершення технічних продажів знову торгуються в позитивній ціновій зоні і потроху відіграють своє зниження напередодні. Станом на 14:50 ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (серпень) - 108,04 (+0,31) при діапазоні котирувань 107,28-108,10;

- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 105,51 (+0,60) при діапазоні котирувань 104,36-105,58.

Позитивна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами також додатково обумовлена ​​очікуваннями свіжих даних про поліпшення справ в американській економіці. Сьогодні в США буде опубліковано попереднє за липень значення індексу споживчих настроїв (Preliminary UoM Consumer Sentiment). Аналітики прогнозують, що попереднє за липень значення індексу споживчих настроїв складе 85,3 пункту проти 84,1 пункту місяцем раніше. Останній раз даний показник піднімався вище позначки 85 пунктів у липні 2007 р.

Напередодні нафта на біржах перший раз за три дні трохи подешевшала. За підсумками торгів 11 липня офіційна ціна нафти Brent знизилася на 0,7%, а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) впала на 1,6%. Напередодні учасники ринку зафіксували прибуток, що утворилася за попередні два дні, в результаті кількість відкритих позицій трохи скоротилося, забезпечивши сьогодні умови для відновлення покупок нафтових ф'ючерсів.