ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent впали з початку дня, 15 березня, більше ніж на 2 дол. / бар

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent впали з початку дня більш ніж на 2 дол. / бар. Станом на 10:00 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами склали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (квітень) - 111,66 (-2,01) при діапазоні котирувань 111,19-113,82;
- Light, Sweet Crude Oil (квітень) - 99,15 (-2,04) при діапазоні котирувань 98,67-101,87.

Нафта на біржах сьогодні продовжує дешевшати, що обумовлено продовженням ліквідації довгих позицій по нафтових ф'ючерсах. Як вважають експерти термінового ринку нафти, інвестори в умовах загрози поширення над територією Японії радіоактивного зараження терміново позбавляються від ризикових активів і "йдуть" в гроші. З цієї причини сьогодні з початку дня знижуються ціни на нафту, золото та інші товарні активи.

Нагадаємо, ціни на нафту на біржах напередодні змінилися незначно. Ціна нафти Brent знизилася на 17 центів, а ціна нафти WTI (Light Sweet) символічно підвищилася на 3 центи. За підсумками 14 березня нафтовий ринок трохи стабілізувався після того, як побоювання падіння попиту глобальної економіки на нафту через землетрус у Японії були компенсовані ескалацією напруженості на Близькому Сході. Напередодні Саудівська Аравія і країни Перської затоки ввели на територію Бахрейну більше 1 тис. військовослужбовців для забезпечення захисту нафтових об'єктів у цій країні, охопленій народними хвилюваннями.