ua en ru

Ціни на нафту знижуються через слабку статистику Китаю

Ціни на нафту знижуються через слабку статистику Китаю
Ціни на нафту знижуються через слабкі економічні показники Китаю - одного з найбільших споживачів палива.

Ціни на нафту знижуються через слабкі економічні показники Китаю - одного з найбільших споживачів палива. Про це повідомляє Reuters.

До 7.55 по Києву ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,48 дол. до 82,34 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,20 дол. до 76,99 дол. за барель. Ціни на обидва еталона втратили більше 2 відсотків напередодні, тому що Саудівська Аравія знизила ціни на нафту для США.

Зростання виробничих і невиробничих галузей китайської промисловості сповільнилося в жовтні, показали індекси PMI, розраховані HSBC/Markit. Запаси нафти в США знизилися на 639,000 барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі зростання на 2,2 мільйона барелів.

На ринок також вплинуло зниження прогнозу економічного зростання єврозони Єврокомісією.

"Зниження прогнозу для Європи не було несподіваним, але нагадало про існування ризиків. Я думаю, в такій ситуації ціни на нафту повинні впасти настільки, щоб змінився обсяг поставок. Але наскільки можуть знизитися ціни, ніхто не знає", - сказав старший аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер.

Міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі в найближчі дні вперше за багато років здійснить ділові поїздки до Венесуели та Мексики, повідомили джерела. Це відбудеться незадовго до наради ОПЕК, на якому організація може розглянути питання про зміну політики у галузі видобутку нафти.

Нагадаємо, ціна нафтового кошика ОПЕК 3 листопада впала до нового мінімуму за 5 років - 80,62 дол./бар.