ua en ru

Ціни на нафту Light Sweet і Brent знизилися з початку дня приблизно на 0,7%

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent знизилися з початку дня приблизно на 0,7%. Станом на 11:20 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (березень) - 117,80 (-0,79) при діапазоні котирувань 117,60-118,61;
- Light, Sweet Crude Oil (березень) - 99,18 (-0,66) при діапазоні котирувань 99,03-99,89.

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються через фіксацію прибутку. Нафта Brent подорожчала 9 лютого восьмий раз поспіль, а її ціна зросла за вісім сесій на 7,84 дол./бар., або на 7,1%. Нафта WTI напередодні подорожчала в третій раз поспіль, а її ціна підвищилася за три сесії на 2,93 дол./бар., або на 3%. Таким чином, на ринку нафтових ф'ючерсів сформувалася істотна премія для спекулятивних продажів.

У Європі провідні фондові індекси сьогодні знижуються, а долар на FOREX дорожчає проти євро та інших валют, що додатково сприяє продажам нафтових ф'ючерсів. Інвестори стурбовані тривалою невизначеністю з вирішенням питання про надання фінансової допомоги Греції. Напередодні уряд Греції і міжнародні кредитори майже домовилися про умови нової програми фінансової. Однак поки не всі пункти запропонованої програми сторонам вдалося погодити.

За підсумками торгів 9 лютого 2012 р. офіційна ціна нафти Brent досягла нового максимального значення за шість з половиною місяців, встановившись вище 118 дол./бар., а ціна нафти WTI (Light Sweet) досягла максимального значення за три тижні, встановившись вище 99 дол./бар.