ua en ru

Ціни на квартири в травні знизилися у всіх районах Києва

Найбільше падіння продемонстрував Шевченківський район, повідомляє Українська торгова гільдія.Згідно з даними дослідження компанії UTG на початку травня ціни на квартири на вторинному ринку Києва знизилися у всіх 10 районах. Про це свідчать результати дослідження Української торгової гільдії.

Найбільше падіння продемонстрував Шевченківський район, повідомляє Українська торгова гільдія.
Згідно з даними дослідження компанії UTG на початку травня ціни на квартири на вторинному ринку Києва знизилися у всіх 10 районах. Про це свідчать результати дослідження Української торгової гільдії.
Найбільше падіння в абсолютному значенні продемонстрував Шевченківський район. За місяць вторинне житло втратило в ціні близько $42 на 1 кв. м, опустившись до позначки $2 257 за кв. м. На $31 зменшилася ціна квадратного метра в Голосіївському і Дніпровському районі, склавши $1719 і $1612 за 1 кв. м відповідно.

Квартири в традиційно найдорожчому районі Києва - Печерську - показали одне з найменших знижень ціни як в процентному (0,69%), так і грошовому ($19,78 на 1 кв. м) вираженні. Зараз 1 кв. м квартири тут коштує $2 873.
Новострой в Печерському районі, навпаки, продемонстрував одну з найбільших знижень - $24 на 1 кв. м. Вище за показник тільки у Голосіївського району - $27 на 1 кв. м. За станом на середину травня ціна 1 кв. м на Печерську і Голосієво - $2 457 $1 681 відповідно.
Середня ціна пропозиції на ринку вторинної нерухомості в травні склала $1 862 за 1 кв. м. На ринку первинної нерухомості цей показник склав $1 279 за 1 кв. м.
"На сьогоднішній день спостерігається щомісячне поступове зниження вартості житла, номіновані в доларах, шляхом прямого зниження ціни або використання забудовниками «акцій лояльності» - фіксування розстрочки на рівні 8,5 грн за 1$ при першому внеску в 50%, фіксування ціни на рівні 10 грн за 1$ на весь термін розстрочки. В цілому, спостерігається тенденція якщо не до повернення, то до наближення номінованої в гривнях вартості до початку істотних курсових коливань", - розповів Костянтин Олійник, старший аналітик департаменту стратегічного консалтингу UTG.
Раніше повідомлялося, що вартість квартир економ-класу в Києві впала на 15 відсотків. Так, якщо в лютому 2014 року деякі "гостинки" в спальних районах Києва можна було купити за 34-35 тисяч доларів, то вже зараз вартість цих об'єктів зменшилася до 29-31 тисяч доларів. Ціна на багато однокімнатні "хрущовки" знизилася з 40-42 тисяч до 36-37 тисяч доларів.

Ціни на квартири в травні знизилися у всіх районах Києва