ua en ru

Ціни на кукурудзу досягли мінімальних значень за три роки

Ціни на кукурудзу досягли мінімальних позначок майже за 3 роки на тлі очікувань доброго врожаю у США. Погодні умови виявилися сприятливими, у зв'язку з чим експерти прогнозують рекордний врожай.

Ціни на кукурудзу досягли мінімальних позначок майже за 3 роки на тлі очікувань доброго врожаю у США. Погодні умови виявилися сприятливими, у зв'язку з чим експерти прогнозують рекордний врожай, повідомляє "Росія 24".

У понеділок на електронних торгах ф'ючерс з поставкою в грудні оновив мінімум з жовтня 2010 р. Ціна склала 4,6125 дол за бушель. США є лідером з виробництва сільгосппродукції, і Міністерство сільського господарства прогнозує, що врожай кукурудзи зросте на 29% і складе рекордні 13,95 млрд бушелів. Нагадаємо, що в 2012 р. ціни на кукурудзу досягли максимальних позначок за всю історію, оскільки в США була зафіксована найсерйозніша за 50 років посуха. Цього року стоїть досить прохолодна і в міру волога погода, що і створює всі умови для росту сільськогосподарських культур.

У 2013 р. ціни на продовольство в цілому показують впевнену спадну динаміку. Зокрема, нещодавно Світовий банк опублікував свою доповідь, згідно з яким світові ціни на продукти харчування знизилися на 2% за останні чотири місяці. Таким чином, було зафіксовано зниження протягом трьох звітних періодів.

Читайте також: Україна планує цього року експортувати 28 млн т зерна

Продовольчий індекс Світового банку за період з лютого по червень зафіксував зниження цін на пшеницю на 2%, цукру - на 6%, сої - на 11%.

Зазначимо, що Україна в цьому році планує експортувати більше 16 млн т кукурудзи.