ua en ru

Ціни на елітне житло в столиці помітно знижуються

За останні два квартали поточного року квартири класів преміум і економ продовжили підвищуватися в ціні, а от елітні апартаменти тільки знижують вартість. Як повідомляє інтернет-сайт, що працює в цій області «Столична Нерухомість», влітку цього року середня ціна виставлених на продаж квартир на першому ринку житлової площі столиці України була близько 15200 гривень за квадратний метр, що демонструє підвищення на 1, 30 % в порівнянні з місяцем раніше. Починаючи з літа минулого року вартість житла збільшилася на 12, 4 %.

За останні два квартали поточного року квартири класів преміум і економ продовжили підвищуватися в ціні, а от елітні апартаменти тільки знижують вартість. Як повідомляє інтернет-сайт «Столична Нерухомість», влітку цього року середня ціна виставлених на продаж квартир на першому ринку житлової площі столиці України була близько 15200 гривень за квадратний метр, що демонструє підвищення на 1, 30 % в порівнянні з місяцем раніше. Починаючи з літа минулого року вартість житла збільшилася на 12, 4 %.

В кінці літа купити квартиру в новому будинку економ класу стала не простіше, ніж було раніше. Їх вартість не перестає рости, а ось елітна нерухомість спрямована на іншу тенденцію - зниження цін. Отже, квартири в новобудовах для середньостатистичних громадян зросли у вартості на 1, 5 % - це становить 10700 грн. за квадратний метр; престижні апартаменти - знизили ціну на 0, 69 %, тепер вартість квадратного метра 17275 грн.; однокімнатні квартири преміум-класу збільшили вартість на 1, 17 % і становить 26000 грн. за квадратний метр.

Давайте поговоримо, за скільки і де зараз можна купити квартири в новобудовах економ-класу в столиці України. Для дослідження було обрано 74 новобудови, розташовані в різних районах Києва. У середньому такі квартири зросли у вартості на 1, 28 % до 10700 грн. за квадратний метр.

На сьогоднішній день, кількість продажів об'єктів нерухомості в Києві збільшується, з чим це пов'язано експерти не можуть пояснити, бо ситуація в країні цього ніяк не сприяє. Можливо, із-за зниження ціни практично на 0, 6 %, але від загальної суми такий відсоток не залишає багато різниці. Поки люди купують найдешевшу квартиру - 58 % готові зараз вкласти гроші за придбання економ-варіанту, а ось елітний сегмент житла придбали тільки 24 %. Аналітики допускають такий розвиток подій, що якщо протягом року ціна буде активно знижуватися, то попит на дорогі апартаменти збільшиться. Але проблема ще в тому, що банки зараз не готові видавати всім бажаючим іпотечні кредити. При цьому нестабільність курсу долара теж впливає на продажі. Молоді сім'ї не можуть собі дозволити зараз взяти іпотеку, нікому невідомо, що буде далі, і скільки їм доведеться виплатити, якщо гривня так знецінюється, зарплати не підвищуються, пільги і різні надбавки знімають. Все це погано відбивається на українському ринку нерухомості, особливо Києва.