ua en ru

Ціни на Brent знизилися до 69,25 дол./барель, WTI - до 66.51 дол./барель

Ціни на Brent знизилися до 69,25 дол./барель, WTI - до 66.51 дол./барель Джерело фото:twitter.com/ЄВРОМАЙДАН
Ціни на нафту знижуються, так як Саудівська Аравія підтвердила намір зберігати обсяг видобутку, знизивши ціни для США і Азії

Ціни на нафту знижуються, так як Саудівська Аравія підтвердила намір зберігати обсяг видобутку, знизивши ціни для США і Азії, передає Reuters.

До 8:50 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,39 дол. до 69,25 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,30 дол. до 66,51 дол.

"Ціна Brent прагне до 60 дол., і ніщо не може її зупинити", - сказав керуючий ризиками Mitsubishi Corp в Токіо Тоні Нунан.

Через тиждень після того, як ОПЕК вирішила не знижувати виробництво нафти, найбільший експортер організації Саудівська Аравія знизила ціни для клієнтів в Азії і США. Боротьба за частку ринку загостриться в майбутньому році, коли Ірак має намір підвищити експорт.

Якщо зима буде холоднішою прогнозів, це може підтримати ціни, але вони все одно знизяться по закінченні піку споживання в першому кварталі майбутнього року, сказав Нунан. Опитані Рейтер аналітики різко знизили прогнози цін на нафту після рішення ОПЕК не скорочувати видобуток.

Дешева нафта може допомогти зростанню світової економіки, підвищивши купівельну спроможність населення США, вважає керуючий інвестиціями Heartwood Investment Management у Лондоні Джейд Фу.

"Ми вважаємо, що очікувані вигоди від низьких цін на нафту для американських споживачів перекриють ризики для нафтової галузі. Це гарна новина для світової економіки", - сказав Фу.

Нагадаємо, вчора, 4 грудня, ціни на нафту Brent трималися близько 70 дол. за барель.