ua en ru

Ціни на Brent знизилися до 66,03 дол./барель, WTI - до 62,97 дол./барель

Ціни на Brent знизилися до 66,03 дол./барель, WTI - до 62,97 дол./барель Джерело фото:twitter.com/Агентство Рейтер
Ціни на нафту знижуються після короткочасного підвищення у вівторок за підтримки курсу долара

Ціни на нафту знижуються після короткочасного підвищення у вівторок за підтримки курсу долара, передає Reuters.

До 7:35 за київським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,81 дол. до 66,03 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,85 дол. до 62,97 дол. У вівторок ціни на обидва еталона впали до п'ятирічних мінімумів.

"Незважаючи на коливання протягом дня, фундаментальні показники не змінилися: пропозиція перевищує попит більшу частину року. Ціни не перестають знижуватися; цікаво, коли вони досягнуть дна, тому що поки його не видно", - сказав старший аналітик National Australia Bank Фін Зибел.

Запаси нафти в США виросли на 4,4 мільйона барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі зниження на 2,2 мільйона барелів. Управління енергетичної інформації США знизило прогноз зростання видобутку нафти в країні в 2015 році на 100 тис. барелів на добу з урахуванням низьких цін і повільного зростання споживання.

ОПЕК може провести позачергове нараду до планової зустрічі в червні, щоб обговорити заходи проти надлишку нафти на світовому ринку, повідомив міністр енергетики Алжиру. На нараді ОПЕК в листопаді під тиском лідера картелю Саудівської Аравії вирішила не знижувати видобуток, щоб зберегти частку світового ринку.

Нагадаємо, вчора, 9 грудня, ціни на нафту Brent впали до п'ятирічного мінімуму нижче 66 дол. за барель після 4% падіння в понеділок.