ua en ru

Ціни на Brent тримається нижче 79 дол. за барель

Ціни на Brent тримається нижче 79 дол. за барель
Ціни на нафту Brent тримається нижче 79 дол. за барель, так як Саудівська Аравія підвищила експорт нафти у вересні, незважаючи на надлишок пропозиції на світовому ринку

Ціни на нафту Brent тримається нижче 79 дол. за барель, так як Саудівська Аравія підвищила експорт нафти у вересні, незважаючи на надлишок пропозиції на світовому ринку, передає Reuters.

До 8:35 за московським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,03 дол. до 78,50 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI подешевшали на 0,47 дол. до 74,14 дол. за барель.

Саудівська Аравія, найбільший експортер нафти в ОПЕК, у вересні підвищила поставки на 59 тис. барелів на добу, згідно з офіційними даними. Саудівські чиновники в приватних бесідах кажуть, що королівство на деякий час готове змиритися навіть з більш низькими цінами, повідомляють джерела на ринку і в дипломатичних колах.

Деякі учасники ОПЕК закликають організацію знизити ліміт на видобуток нафти на нараді 27 листопада, але учасники ринку як і раніше не впевнені, яке рішення прийме картель.

"Домовитися про зниження видобутку буде складно. Думаю, ринок не вірить в це, і навіть якщо ОПЕК заявить, що готова скоротити видобуток, мені здається, багато поставляться до цього скептично", - сказав старший стратег CMC Markets у Сіднеї Майкл Маккарті.

Запаси нафти в США виросли на 3,7 млн барелів минулого тижня, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі зниження на 780 тис. барелів. Офіційні дані про запаси Управління енергетичної інформації будуть опубліковані в середу ввечері.

Нагадаємо, вчора, 18 листопада, ціни на Brent знизилися на 0,39 дол. до 78,92 дол. за барель, WTI - на 0,39 дол. до 75,25 дол. за барель.