ua en ru

Центробанки Казахстану і Китаю відкриють спеціальні рахунки в рамках угоди по валютному свопу юань/тенге

Центробанки Казахстану і Китаю 25 липня домовилися про відкриття спеціальних рахунків в рамках їх угоди по валютному свопу юань/тенге, передає "Сіньхуа".

Ця домовленість була досягнута в ході проведеного в Астані сьомого засідання казахстанско-китайського підкомітету з фінансового співробітництва, повідомив Нацбанк Казахстану.

Сторони відзначили, що обсяг товарообігу між двома країнами неухильно росте, що, в свою чергу, свідчить про наявність значного потенціалу для розширення платежів в національних валютах двох держав.

Сторони також домовилися продовжувати сприяти розвитку партнерських відносин у сфері здійснення розрахунків в іноземних і національних валютах і вдосконалити механізми проведення розрахунків між банками, а також надалі обговорювати питання створення і вдосконалення системи клірингу в національних валютах.

Крім того, у рамках засідання АТ "Казпочта" і Поштово-ощадний банк Китаю прийшли до думки про необхідність опрацювання питання про спільне співробітництво з організації грошових переказів між поштовими адміністраціями Казахстану і Китаю, а також домовилися обговорити питання про співпрацю з розвитку електронної комерції між країнами.