ua en ru

Центробанк РФ припинив діяльність у Криму двох українських банків

Центральний банк Росії припинив діяльність в Криму українських банків "Юнекс Банк" і "Легбанк".

Центральний банк Росії припинив діяльність в Криму українських банків "Юнекс Банк" і "Легбанк". Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦБ РФ.

Діяльність банків зупинена у зв'язку з невиконанням зобов'язань перед кредиторами. Згідно з російськими законами, "Юнекс Банк" і "Легбанк" отримали заборону на здійснення банківських та інших операцій, крім операцій з передачі активів.

"Рішення про припинення діяльності підрозділів українських банків продиктовано виключно завданнями захисту інтересів вкладників і клієнтів, законні права яких порушені, в тому числі внаслідок фактичної зупинки роботи підрозділів цих банків в Республіці Крим та місті федерального значення Севастополі, а також відсутність перспектив відновлення ними діяльності", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в травні 2014 р. Банк Росії наказав шести українським банкам припинити з 13 травня 2014 р. на території Криму і Севастополя діяльність їх відокремлених структурних підрозділів. Під заборону потрапила діяльність філій і відділень банків Террабанк (Київ, Україна), Фінростбанк (Одеса, Україна), "Фінанси і кредит" (Київ, Україна), "Фінансова ініціатива" (Київ, Україна), Акцент-Банк (Дніпропетровськ, Україна), Авант-Банк (Київ, Україна).

У березні 2014 р. Росія анексувала Крим і Севастополь.