ua en ru

"Центренерго" отримала 35 пропозицій на постачання вугілля в Україну

"Центренерго" отримала 35 пропозицій на постачання вугілля в Україну Фото: 19 з 35 пропозицій - постачання вугілля залізницею

Компанія отримала пропозиції з Росії, ПАР, Австралії, США та інших країн

ПАТ "Центренерго" отримала 35 комерційних пропозицій на постачання імпортного вугільного палива. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"За результатами проведеного ПАТ "Центренерго" міжнародного конкурсного запрошення до співпраці з постачання вугільної продукції марки "А" (антрацит) і "П" (пісне), що відповідає кваліфікаційним вимогам для спалювання на Зміївської та Трипільської ТЕС ПАТ "Центренерго", отримані комерційні пропозиції від більш ніж 35 постачальників", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, постачальники пропонують до реалізації сортове вугілля походженням з Росії, ПАР, Австралії, США та інших країн.

"Серед пропозицій, які відповідають кваліфікаційним вимогам, 19 - це поставки вугілля залізничним транспортом і 16 - продукція доставляється морем на умовах CIF/CFR порти Чорного моря (Україна) відповідно до Правил "Інкотермс 2010", - відзначили в компанії.

Зараз триває робота по обробці і систематизації отриманих комерційних пропозицій, проводяться переговори з потенційними контрагентами для узгодження умов співпраці.

Відзначимо, напередодні через відсутність палива були зупинені Придніпровська і Вуглегірська ТЕС.

Нагадаємо, 4 серпня в Іллічівськ прибули 80 тис. тонн вугілля з ПАР по 65 дол. за тонну.