ua en ru

У центрі Москви бізнесмен захопив відділення банку, тримає заручників

У центрі Москви бізнесмен захопив відділення банку, тримає заручників Фото: поліція біля будівлі банку

Чоловік записав відеозвернення до Путіна зі своїми вимогами

Російський підприємець Арам Петросян захопив відділення "Сітібанку" в центрі Москви (РФ) і пригрозив влаштувати вибух. Про це повідомляє РБК.

Зазначено, що в нього на шиї знаходиться коробка, з якої стирчать дроти. За фактом захоплення заручників порушено кримінальну справу.

Зазначено, що чоловік записав відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна, опублікувавши його на своїй сторінці в Youtube. У ньому він пояснює мотиви свого вчинку. Звернення починається зі слів: "Добрий день, Володимире Володимировичу. До вас звертається громадянин Росії..."


"Сьогодні, 24 серпня 2016 року, я буду йти на різке резонансне порушення кримінального кодексу РФ", - попередив Петросян.

Він пояснив, що пішов на злочин через банкрутство.

"Мені, повірте, втрачати нічого. Все, що було, я вже втратив", - констатував чоловік.

Автор ролика також озвучив дві вимоги: "Перша - визнати на державному рівні поняття банкрутства хворобою. Створити на державному рівні новий інститут, який вирішив би ці проблеми".

Згодом стало відомо, що захоплювач відпустив усіх заручників із відділення банку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики терористичної організації "Ісламська держава" утримують понад 10 тисяч заручників в іракському місті Ель-Кіяра.