ua en ru

У центрі Києва проходить акція проти Саакашвілі

У центрі Києва проходить акція проти Саакашвілі Фото: акція в Києві (РБК-Україна)

На Майдані Незалежності зібралися близько 300 осіб

У центрі Києва проходить акція проти маршев лідера "Руху нових сил" Махаила Саакашвілі. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, що на Майдані Незалежності зібралися близько 300 учасників акції проти маршев Саакашвілі. Організатори демонстрації повідомляють, що вони всі зустрілися, щоб випити каву і поїсти цукерок Roshen.

Представники Національного корпусу повісили на стінах торгового центру "Глобус" плакат з написом "Мішу у Грузію, Петю в Гагаузію".

На акції присутні близько 20 прихильників Саакашвілі і представники Нацкорпусу.

Крім того, активісти заявляють, що не підтримують радикальні прояви протестних акцій. Разом з тим учасники відзначають, що координацію сьогоднішньої акції ніхто не здійснює.

У центрі Києва проходить акція проти СаакашвіліУ центрі Києва проходить акція проти СаакашвіліУ центрі Києва проходить акція проти СаакашвіліУ центрі Києва проходить акція проти Саакашвілі

Фото: акція на Майдані Незалежності (РБК-Україна)

Нагадаємо, в неділю, 17 грудня, в центрі Києва проходив черговий "Марш за імпічмент" президента України. У ньому брали участь близько 3-5 тисяч чоловік.

У ході акції відбувалися сутички під Жовтневим палацом після того як прихильники Саакашвілі заявили про намір організувати у палаці штаб і спробували прорватися в будівлю. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ.

Як відомо, марш проводили прихильники Саакашвілі. Серед їхніх вимог - прийняття законів про імпічмент президента і антикорупційному суді, прийняття у другому читанні нового закону про вибори, а також відставка генерального прокурора Юрія Луценка.