ua en ru

У центральній Португалії спалахнули нові масштабні лісові пожежі

У центральній Португалії спалахнули нові масштабні лісові пожежі Фото: пожежа в Португалії (webscreenshot YouTube RT channel)

У муніципалітеті Масан евакуювали сотні людей з 10 селищ

У Португалії в центральному окрузі Сантарен з вівторка, 25 липня 2017 року, знову вирують масштабні лісові пожежі. Про це повідомляє Expresso.

Вказано, що найбільші пожежі зафіксовані в муніципалітеті Масан, там евакуювали сотні людей з 10 селищ. Вогнем охоплені тисячі гектарів навколишньої території. У 2003 році тут також відбувалися сильні пожежі, які знищили більше половини лісів.

Зазначається, що до боротьби з вогнем залучили понад 2 тисячі пожежників. Однак, за словами представників місцевої влади, підкріплення прибуло надто пізно.

"Сьогодні у нас є люди і засоби для боротьби з вогнем, але їх не було в неділю, коли вони були нам потрібні, не було в понеділок, не було у вівторок", - підкреслив мер одного із селищ.

Нагадаємо, 19 липня повідомлялося, що на півночі Португалії в окрузі Гуарда знову спалахнули лісові пожежі. Місцева влада евакуювала мешканців, повідомлень про постраждалих не надходило.