ua en ru

Центральне командування США в Афганістані посилило війська в провінції Кандагар

Доукомплектовані війська США не дозволять руху "Талібан" знову захопити Кандагар, коли навесні розпочнеться новий етап протистояння. Таку заяву зробив генерал армії США Джеймс Маттіс - глава Центрального командування США, який курує американські сили в Афганістані, передає Reuters.

Дж.Маттіс також зазначив, що війна проти бойовиків Талібану "вже не є стратегічним тупиком" і "ворог тепер перебуває в гіршому становищі".

Генерал повідомив, що головнокомандувач силами США в Афганістані, генерал Девід Петреус, розгорнув спостереження для контролю області між Кандагаром і пакистанським кордоном для захисту від проникнення бойовиків.

"Противнику доведеться дуже важко, коли навесні прийде час, і вони знову спробують ввести свої війська в район Кандагара", - вважає Дж.Маттіс.

Провінція Кандагар є батьківщиною руху "Талібан" і вважається їх рідною землею. Міжнародні сили провели операцію в минулому році, аби взяти район під контроль.

Американські законодавці висловили розчарування з приводу нездатності Пакистану закрити кордон, який використовують афганські таліби і "Аль-Кайєда" для укриття на території Пакистану.