ua en ru

Центр політаналізу: Порошенко повертається до політики компромісів

Спад медійної активності навколо арешту Геннадія Корбана, а також "загасання" розглядів у справі народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та члена ВО "Свобода" Юрія Сиротюка говорять про повернення Президента України Петра Порошенка до політики компромісів. Таку думку висловив керівник Центру політичного аналізу (Комунікаційна група "Імпульс") Володимир Головко.

"Схоже, Порошенко взяв курс на відмову від політики показових розглядів і повертається до політики компромісів. Можливо, це пов'язано з тим, що після місцевих виборів є необхідність домовлятися і з "Укропом", і зі "Свободою", і з Радикальною партією про співробітництво у місцевих радах", - зазначив Головко.

За версією експерта, Порошенко вже досяг певного компромісу з Ігорем Коломойським. Про це свідчить не тільки ситуація навколо справи Корбана, за непрямими ознаками можна констатувати майбутню приватизацію Одеського припортового заводу в інтересах групи "Приват" (призначення радником з приватизації британського банку UBS, зміна постачальника газу з "Нафтогазу" на австрійську фірму Antra GmbH), заявив експерт.

Як зазначає Головко, домовленості між олігархом і Президентом складно назвати довгостроковими. З цієї причини, вважає політолог, відносини Коломойського і Порошенка продовжать залишатися одним з проблемних сюжетів української політики.

Зазначимо, Володимир Головко - кандидат історичних наук, автор книги "Олігархи з міста Троянд", керівник Центру політичного аналізу.

Центр політичного аналізу входить в комунікаційну групу "Імпульс", спеціалізується на аналітичних дослідженнях внутрішньої і міжнародної політики, готує та реалізовує проекти в базових галузях економіки.