ua en ru

Ціна на золото до кінця 2015 року опуститися нижче 1 тис. доларів, - Bloomberg

Ціна на золото до кінця 2015 року опуститися нижче 1 тис. доларів, - Bloomberg Фото: аналітики спрогнозували ціну золота

До січня наступного року унція золота коштуватиме на світовому ринку 984 дол

Ціна на золото до кінця 2015 року впаде нижче психологічно важливої позначки 1000 дол. Про це в результатах дослідження 16 аналітиків і трейдерів, які провело агентство Bloomberg.

"Золото вийшло з моди, як штани кльош: ніхто не хоче його купувати. Краху не буде, але думаємо, що в не дуже далекому майбутньому ціни опустяться", - розповів агентству аналітик Societe Generale SA у Лондоні Робін Бхар.

Стійке зростання цін на золото тривав до вересня 2011 року, на піку унція золота коштувала 1911 дол. За п'ять з половиною попередніх років цей метал подорожчав більш ніж втричі: у січні 2006 року унція золота коштувала 570 дол.

Агентство відзначає, що в даний час власники біржових продуктів позбуваються золота найшвидшими за чотири місяці темпами. Щороку лише приблизно 60% первинного або переробленого металу йде на виробництво ювелірних прикрас і використовується в промислових цілях. Інша частина продається у вигляді монет і злитків.

Нагадаємо, ціни на золото на торгах 20 липня 2015 року впали до п'ятирічного мінімуму. Основна причина такого різкого зниження цін - розкриття Китаєм даних про своєму запасі золота.