ua en ru

Ціна сеансу гемодіалізу в Одеській області має бути мінімальною по Україні, - Степанов

Ціна сеансу гемодіалізу в Одеській області має бути мінімальною по Україні, - Степанов Фото: у Білгород-Дністровському відкрили новий центр гемодіалізу

Голова Одеської ОДА заявив, що нікому не дозволить наживатися на життях хворих

В Одеській області має бути мінімальна по Україні ціна на послуги гемодіалізу. Про це заявив журналістам голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Максим Степанов, відкриваючи новий центр гемодіалізу в Білгород-Дністровському, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, Степанов висловився щодо результатів тендеру на поставку витратних матеріалів для відділень гемодіалізу по всій області.

"Я обурений результатами тендеру! Чому ціна для Одеської області найбільша в Україні? Навіщо ви мені розповідаєте, що сьогоднішня ціна нижча, ніж в минулому році? У минулому році в Одеській області був повний хаос з керуванням! Сьогодні у Львові – 1368 грн, а у нас – 1586 грн! Ви що, на одеському сонці перегрілися?", - зазначив голова ОДА.

Степанов заявив, що наживатися на хворих не дозволить: "Вам не пощастило зі мною. Я медик за освітою, моя дружина – нефролог, тому я дуже добре розумію ситуацію. Без цих ліків люди не можуть жити, вмирають".

Він також категорично заявив, що ціна сеансу гемодіалізу в Одеській області буде мінімальною по Україні. "Мене влаштує ціна дешевша, ніж найдешевша в Україні. Якщо в Києві 1362 грн, значить у нас реальна ціна 1350 грн. Якщо вас не влаштовує така ціна, ми скасовуємо результати тендеру і проводимо нові торги", - заявив Степанов.

Представник компанії-дистриб'ютора погодився з наведеними доводами і висловив готовність переглянути ціну і підписати договір на запропонованих умовах.

Степанов пояснив журналістам, що тендер був оголошений на забезпечення 252 хворих Одеської області усім необхідним для проведення гемодіалізу. Кошти виплачуються з бюджету, тому, чим нижча ціна за процедуру, тим більшій кількості людей можна забезпечити необхідний медичний догляд.

Голова Одесою ОДА також повідомив, що до кінця року в області буде відкрито ще три сучасних центри гемодіалізу. Розширення і модернізацію мережі центрів гемодіалізу закладено в Концепцію реформування системи охорони здоров'я Одеської області, яку Степанов презентував 17 травня.