ua en ru

Ціна російського газу для України в II кварталі складе 247,18 дол./тис. куб. м, - Міллер

Ціна російського газу для України в II кварталі складе 247,18 дол./тис. куб. м, - Міллер Олексій Міллер

Фактична ціна поставок російського газу в Україну в другому кварталі складе 247,18 дол. за 1 тис. кубометрів. Про це заявив голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер, передає прес-служба компанії.

"Підписано додаткову угоду з НАК "Нафтогаз України", що регулює технічні питання виконання Контракту від 2009 року про постачання газу на Україну, аналогічне діяв в рамках "зимового пакету". Фактична ціна поставок у другому кварталі знизиться у відповідності з постановою уряду РФ про митах на 100 доларів і складе 247,18 доларів за 1 тис. куб. м", - заявив Міллер.

За його словами, угода регулює механізм внесення передоплати за російський газ, процедуру виставлення заявок на купівлю, допустимі добові обсяги (до 114 млн на добу), а також питання проведення звірки взаєморозрахунків та використання газу, оплаченого, але не відібраного НАКом у попередній період.

Нагадаємо, глава Міненерго України Володимир Демчишин очікує, що "Нафтогаз" і "Газпром" 14 квітня підпишуть меморандум про постачання газу взимку 2015-2016 рр.