ua en ru

Ціна нафтової суміші BFOE сьогодні підвищилася на 0,6% і досягла 111,53 дол./бар

Індикативна ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) сьогодні підвищилася на 0,6% і досягла офіційного значення 111,53 дол./бар. Нафтова суміш BFOE подорожчала на 65 центів після того, як напередодні її ціна опустилася до мінімуму за шість торгових днів - 110,88 дол./бар.
У поточному році максимальне значення ціни нафтової суміші BFOE було зареєстроване за станом на 2 травня - 125,55 дол./бар.
Відзначимо, з ціни нафтової суміші BFOE формується біржовий індикатор IPE Brent Index, значення якого, стале наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконань) операцій по цьому інструменту.
Нафтова суміш BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту, представлену на ринках Європи і Середземномор'я. Зокрема від ціни BFOE розраховується ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals, а щодо значення IPE Brent Index встановлюється остаточні ціни виконання операцій з нафтовими ф'ючерсами Brent і Urals на московській біржі РТС.