ua en ru

Ціна нафтової суміші BFOE сьогодні опустилася до111,30 дол./бар

Індикативна ціна умовної північноморськоїнафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) сьогодні опустилася до 111,30 дол./бар. Нафтова суміш BFOE сьогодні подешевшала на 64 центи, або на 0,6%, після того як на передодні її середня за 21 день ціна досягла максимального значення за три торгові дні і офіційно склала 111,94 дол./бар.
На біржі ICE Futures Europe в Лондоні з ціни нафтової суміші BFOE формується індикатор IPE Brent Index, значення якого, стале наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконання) угод по цьому інструменту.
Нафтова суміш BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту, представленуна ринках Європи і Середземномор'я. У тому числі від ціни BFOE розраховується ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals, а щодо значення IPE Brent Index встановлюються остаточніціни виконання угод з нафтовими ф'ючерсами Brentі Urals на московській біржі РТС.
Нагадаємо, ціна нафти WTI в Нью-Йорку за підсумками торгів підвищилася на 2,01 дол - до100,71 дол./бар.