ua en ru

Ціна нафтової суміші BFOE сьогодні досягла свого тижневого максимуму - 109,88 дол./бар

Індикативна ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) сьогодні досягла свого тижневого максимуму - 109,88 дол./бар. Це її найвищий показник після 18 серпня ц.р. Нафтова суміш BFOE сьогодні подорожчала на 98 центів, або на 0,9%.
Ціна нафтової суміші BFOE формує біржовий індикатор IPE Brent Index, який відображає динаміку її середньозваженої ціни за 21 торговий день. IPE Brent Index розраховується на ICE Futures Europe щодня, а його значення, стале наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконань) операцій по цьому інструменту.
Нафтова суміш BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту, представлену на ринках Європи і Середземномор'я. Зокрема, від ціни BFOE розраховується ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals, а щодо значення IPE Brent Index встановлюється остаточна ціна виконання операцій з нафтовими ф'ючерсами Brent і Urals на московській біржі РТС.