ua en ru

Ціна нафтової суміші BFOE 3 жовтня опустилася до мінімуму за вісім тижнів - 103,30 дол./бар

Індикативна ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) сьогодні опустилася до мінімуму за вісім тижнів, встановившись нижче позначки 104 дол./бар. Нафтова суміші BFOE сьогодні знизилася на 1,52 дол., або на 1,5%, а її середня за 21 день ціна офіційно склала 103,30 дол./бар. - найнижчий показник після 8 серпня ц.р.
У поточному році максимальне значення ціни нафтової суміші BFOE було зареєстровано 2 травня 2011 р. - 125,55 дол./бар., а її мінімум припав на 3 січня ц.р. - 93,20 дол./бар.
На біржі ICE Futures Europe в Лондоні з ціни нафтової суміші BFOE формується індикатор IPE Brent Index, значення якого, стале наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття (виконання) правочинів з цього інструменту.
Нафтова суміші BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту, представлену на ринках Європи і Середземномор'я. У тому числі від ціни BFOE розраховується ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals, а щодо значення IPE Brent Index встановлюються остаточні ціни виконання операцій з нафтовими ф'ючерсами Brent і Urals на московській біржі РТС.