ua en ru

Ціна нафти WTI підвищилася сьогодні з початку дня більш помітно, ніж ціна нафти Brent

Ціна нафти WTI (Light Sweet) підвищилася з початку дня більш помітно, ніж ціна нафти Brent. Станом на 11:45 за київським часом ціни по операціям з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (липень) - 107,66 (+0,55) при діапазоні котирувань 106,85-107,88;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 91,64 (-0,78) при діапазоні котирувань 90,85091,99.

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть четверту сесію поспіль, чому сприяють технічно привабливі умови для покупок. Напередодні ціни на нафтові ф'ючерси після трьох днів зростання досягли максимальних значень за чотири торговельних дні, відігравши своє падіння менш ніж наполовину, після того як за дві сесії (22 і 23 травня) вони впали в середньому на 3% і відновили свої багатомісячні мінімуми.

Зростанню нафтових котирувань сьогодні також сприяє обстановка на ринку FOREX. Долар з початку дня трохи знизився проти євро та інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют опустився на рівень 82 пункту, знизившись більш ніж на 0,3%, що забезпечило умови для продовження спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Нагадаємо, ралі на нафтовому ринку почалося після того, як за підсумками торгів 23 травня офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) впала до свого майже семимісячного мінімуму, встановившись нижче 90 дол./бар., а офіційна ціна нафти Brent вперше приблизно за п'ять місяців встановилася нижче 106 дол./бар.

Зазначимо, ціна нафти Middle East Crude на біржі в Токіо 29 травня істотно не змінилася, підвищившись менш ніж на 0,5%.