ua en ru

Ціна нафти Middle East Crude на Токійській товарній біржі сьогодні знизилася в середньому на 1,9%

Ціна нафти Middle East Crude на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) сьогодні знизилася в середньому на 1,9%. За підсумками торгів 7 червня 2013 р. офіційна ціна найбільш активного ф'ючерса на нафту Middle East Crude Oil з постачанням в листопаді склала 59,850 тис. ієн за кілолітр (приблизно 98,12 дол./бар.), втративши за день 1,220 тис. ієн (-2,0%).

Ціна активного ф'ючерсу Middle East Crude Oil встановилася в беквордації щодо ціни свого спотового контракту. Так, офіційна ціна ф'ючерсу Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць сьогодні склала 61,340 тис. ієн / кілолітр (приблизно 100,56 дол./бар.), Знизившись за день на 1,060 тис. ієн (-1,7%).

Middle East Crude - це умовна нафтова суміш марок Dubai і Oman, яка вважається ціновим еталоном для регіону Близького Сходу. На біржі TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим. Фізичне постачання нафти за ф'ючерсом не передбачена, а закриття позицій здійснюється з розрахунком варіаційної маржі по закінченні календарного місяця. За основу виконання угод береться середня за місяць ціна нафтової суміші Middle East Crude, розрахована за методикою агентства Platts.

Читайте також: Ціна нафтової "корзини" ОПЕК просіла нижче позначки в 101 дол./бар.