ua en ru

Ціна нафти Middle East Crude на Токійській товарній біржі сьогодні виросла більш ніж на 3%

Ціна нафти Middle East Crude на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) стосовно її найбільш активного контракту сьогодні виросла більш ніж на 3%. За підсумками торгів 5 жовтня 2012 р. офіційна ціна ф'ючерсу Middle East Crude Oil з постачанням в лютому 2013 р. склала 52,550 тис. ієн за кілолітр (приблизно 106,54 дол./бар.), додавши за день 1,560 тис. ієн.

Ціна активного ф'ючерсу Middle East Crude Oil встановилася в беквордації щодо ціни спотового контракту. Так, офіційна ціна ф'ючерсу Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць сьогодні склала 54,140 тис. ієн/кілолітр (приблизно 109,76 дол./бар.), підвищившись за день на 1,480 тис. ієн, або на 2,8%.

Нафта Middle East Crude - це умовна суміш з нафтових марок Dubai і Oman, яка вважається ціновим еталоном для регіону Близького Сходу. На біржі TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим, тобто фізичне постачання нафті по ф'ючерсу не передбачене. Закриття позицій здійснюється після закінчення календарного місяця з розрахунком варіаційної маржі. За основу розрахунку береться середня за місяць ціна нафтової суміші Middle East Crude, яку визначить агентство Platts.

Читайте також: Ціна нафти Brent в Лондоні за підсумками торгів 4 жовтня підвищилася на 4,41 дол. - до 112,58 дол./бар