ua en ru

Ціна нафти Middle East Crude на Токійській товарній біржі змінилася незначно, підвищившись менш ніж на 0,1%

Ціна нафти Middle East Crude на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) сьогодні змінилася незначно, підвищившись менш ніж на 0,1%. За підсумками торгів 26 серпня 2013 р. офіційна ціна найбільш активного ф'ючерса на нафту Middle East Crude Oil з постачанням в січні склала 64,650 тис. ієн за кілолітр (приблизно 104,13 дол./бар.), символічно додавши за день 60 ієн (+ 0,09%).

Ціна активного ф'ючерсу Middle East Crude Oil встановилася в беквордації щодо ціни свого спотового контракту. Так, офіційна ціна ф'ючерсу Middle East Crude Oil на поточний календарний місяць сьогодні склала 65,840 тис. ієн/кілолітр (приблизно 106,05 дол./бар.), Підвищившись за день на 110 ієн (+0,17%).

Middle East Crude - це умовна нафтова суміш марок Dubai і Oman, яка вважається ціновим еталоном для регіону Близького Сходу. На біржі TOCOM ф'ючерси Middle East Crude Oil торгуються з вересня 2001 р. Контракт є розрахунковим. Фізичне постачання нафти за ф'ючерсом не передбачене, а закриття позицій здійснюється з розрахунком варіаційної маржі по закінченні календарного місяця.