ua en ru

Ціна нафти Brent виросла сьогодні майже на 1,5 дол., нафта WTI подорожчала більш ніж на 1 дол

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні продовжують рости. Ціна нафти Brent виросла з початку дня майже на 1,5 дол., а нафта WTI (Light Sweet) подорожчала більш ніж на 1 дол. Станом на 11:10 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (лютий) - 105,12 (+1,48) при діапазоні котирувань 103,91-105,13;
- Light, Sweet Crude Oil (січень) - 95,07 (+1,02) при діапазоні котирувань 94,24-95,11.
Сьогодні вперше за три сесії котирування Brent перевищили позначку 105 дол./бар., а котирування Light Sweet піднялися вище 95 дол./бар. Позитивна динаміка в цінах з операцій багато в чому обумовлена ​​обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня трохи знизився проти євро та інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют опустився сьогодні нижче позначки 80,1 пункту, забезпечивши привабливі умови для продовження спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.
У Європі провідні фондові індекси в основному ростуть, що надає додаткову підтримку нафтовим котируванням. У той же час побоювання щодо посилення боргової кризи країн зони євро продовжують чинити тиск на ринки і стримувати активність по операціях.
Напередодні нафта на біржах в Лондоні і в Нью-Йорку вперше за чотири торгові дні подорожчала. При цьому ціни на нафтові ф'ючерси за підсумками торгів 19 грудня 2011 р. істотно не змінилися, а лише частково відіграли своє падіння за три попередні торгові сесії, зберігши значний технічний потенціал для продовження зростання сьогодні.
Нагадаємо, за підсумками торговельного тижня 12-16 грудня офіційна ціна нафти WTI впала майже на 6%, а ціна нафти Brent втратила майже на 5%. У тому числі за підсумками торгів 16 грудня офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) вперше приблизно за сім тижнів встановилася нижче за позначку 93,6 дол./бар., а офіційна ціна нафти Brent вперше приблизно за 10 тижнів встановилася нижче за позначку 103,4 дол./бар.