ua en ru

Ціна нафти Brent вперше за п'ять років впала нижче 65 дол

Ціна нафти Brent вперше за п'ять років впала нижче 65 дол
Ціна бареля північноморської нафти Brent вперше з вересня 2009 р. опустилася нижче 65 дол. за барель.

Ціна бареля північноморської нафти Brent вперше з вересня 2009 р. опустилася нижче 65 дол. за барель. Про це повідомляє РБК.

У ході сьогоднішніх торгів на біржі ICE Futures вартість ф'ючерсів Brent з постачанням в січні 2015 р. опускалася до 64,69 дол. за барель, що на 3,2% нижче рівня закриття вчорашніх торгів і є найнижчим показником з 29 вересня 2009 р.

Станом на 17:30 за Києвом вартість січневого ф'ючерсу Brent становила 64,86 дол. за барель, що на 2,97% нижче рівня закриття попередніх торгів. Одночасно вартість січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI сьогодні впала більш ніж на 2%, опустившись до 61,58 дол. за барель.

"Попит не допоможе скоротити надлишок нафти - навпаки, пониження прогнозів означає, що попит на нафту картелю впаде і різниця між обсягами виробництва нафти в ОПЕК і попит на її нафту, відповідно, зросте. Поки країни ОПЕК будуть відмовлятися вносити свою лепту у зменшення надлишку нафти, виробникам, що не входять в ОПЕК, доведеться взяти в основному на себе завдання по поверненню балансу на ринок. Для цього потрібні низькі ціни. Таким чином, неможливо передбачити, де ціна на нафту намацає "дно", - наголошується в звіті аналітиків Commerzbank.

Нагадаємо, вранці 10 грудня ціна нафти Brent впала нижче 66 дол./барель.