ua en ru

Ціна нафти Brent впала з початку торгів більш, ніж на 1 дол

Ціна нафти Brent впала з початку торгів більш, ніж на 1 дол., а ціна нафти WTI (Light Sweet) знизилася більш ніж на 40 центів.
Станом на 12:45 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (серпень) - 92,48 (-1,02) при діапазоні котирувань 92,41-93,80;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 79,80 (-0,41) при діапазоні котирувань 79,75-80,70.

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються. Негативна динаміка в цінах по операціях багато в чому обумовлена ситуацією на міжнародному валютному ринку FOREX.

Долар сьогодні продовжує рости проти євро та інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют сьогодні вранці перевищив значення 82,8 пункту, а зараз тримається вищим за відмітку 82,7 пункту. Долар дорожчає на тлі побоювань посилювання боргових проблем країн єврозони. Учасники ринку дуже сумніваються в тому, що сьогоднішній економічний саміт ЄС зможе вирішити фінансові проблеми країн валютного союзу.

Напередодні нафта на біржах в Нью-Йорку і в Лондоні помітно подорожчала, чому сприяли дані про скорочення в США комерційних запасів сирої нафти. За підсумками торгів 27 червня 2012 р. офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) підвищилася за сесію на 1,1% і вперше за тиждень встановилася вище за відмітку 80 дол./бар., а офіційна ціна нафти Brent додала за сесію 0,5% і відновила свій тижневий максимум, діставшись до відмітки 93,5 дол./бар.

Зазначимо, ціна нафтового "кошика" ОПЕК досягла максимального значення за тиждень - 90,91 дол./бар.