ua en ru

Ціна нафти Brent впала з початку дня більш ніж на 1,5 дол./бар

Ціна нафти Brent впала з початку дня більш ніж на 1,5 дол./бар., А ціна нафти WTI (Light Sweet) - більш ніж на 1 дол., передає РБК.
Станом на 12:50 за Києвом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол. / бар.):
- IPE Brent Crude (липень) - 118,61 (-1,55) при діапазоні котирувань 118,48-121,47;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 98,28 (-1,09) при діапазоні котирувань 98,20-99,69.
Нафта на біржах сьогодні знову дешевшає. Негативна динаміка в цінах з операцій багато в чому обумовлена обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня помітно підріс проти євро, забезпечивши непривабливі умови для покупок товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.
Зниженню цін на нафтові ф'ючерси сьогодні також сприяють їх технічні продажі, що почалися після того, як сьогодні вранці котирування Brent вперше за шість тижнів перевищили позначку 121 дол./бар.
Сьогодні о 17:30 за Києвом будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США щодо запасів нафти і нафтопродуктів в країні, які також можуть чинити додатковий вплив на ринок нафтових ф'ючерсів.
Напередодні ввечері галузеві експерти прогнозували, що за підсумками звітного тижня, що завершився 10 червня ц.р., комерційні запаси сирої нафти в США могли зменшитися на 1,9-2,0 млн бар., Запаси бензинів могли збільшитися на 1,2-1 , 3 млн бар., а запаси важких дистилятів могли зрости на 1,0-1,1 млн бар.
За попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, API), які були опубліковані вчора о 23:30 по Києву, комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня, що завершився 10 червня, скоротилися на 3,0 млн бар., запаси бензинів виросли на 1,1 млн бар., а запаси важких дистилятів зменшилися на 430 тис. бар.
Нафта на біржах у Лондоні і в Нью-Йорку напередодні помітно подорожчала. За підсумками торгів 14 червня 2011 р. ціна нафти Brent вперше майже за шість тижнів встановилася вище за позначку 120 дол./бар., Підвищившись за день на 0,9%. Ціна нафти WTI (Light Sweet) напередодні виросла більш ніж на 2% і досягла максимального значення за три торгові дні.