ua en ru

Ціна нафти Brent знижується через фіксацію прибутку і технічних продажів, ціна нафти WTI продовжує рости

Ціна нафти Brent в даний час знижується, що обумовлено почалася фіксацією прибутку і технічними продажами. Тим часом ціна нафти WTI (Light Sweet) зберігає позитивну динаміку, однак інтерес до її покупок в порівнянні з початком дня помітно послабшав, передає РБК.
Станом на 13:35 по Києву, ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (липень) - 117,66 (-0,19) при діапазоні котирувань 117,37-118,53;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 100,89 (+0,15) при діапазоні котирувань 100,74-101,70.
Розпочаті продажу нафти Brent викликані тим, що за два попередні дні вона виросла в ціні більш істотно, ніж нафта WTI, забезпечивши гарну спекулятивну премію для закриття довгих позицій. Так, за попередні два торгові дні (8 і 7 червня) офіційна ціна нафти Brent виросла на 3,37 дол./бар., Або на 2,9%, і досягла максимуму за п'ять тижнів, встановившись вище позначки 117 дол./бар .У той же час офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) підвищилася за два попередні дні тільки на 1,73 дол./бар., або на 1,7%, і досягла максимального значення майже за два тижні, встановившись вище позначки 100,7 дол./бар.
Котирування WTI поки продовжують зростання на малих обсягах, чому сприяють інформація про скорочення майже на 5 млн бар. комерційних запасів сирої нафти в США і обстановка на валютному ринку. Долар на FOREX сьогодні знову дешевшає проти євро, що додатково забезпечує умови для покупок товарних активів.