ua en ru

Цена нефти Brent преодолела барьер в 50 долларов за баррель

Цена нефти Brent преодолела барьер в 50 долларов за баррель Фото: нафтовий ринок в пошуках додаткової вартості

Вище п'ятдесяти доларів північноморська нафтова суміш "Брент" перебувала лише пару хвилин опісля 18.00

Ціна північноморської нафтової суміші Brent подолала ввечері вівторка 23 серпня позначку у 50 доларів за барель. Про це з посиланням на онлайн-дані біржових торгів повідомляє РБК.

Так, станом на 18:01 за київським часом нафта марки "Брент" торгувалася на позначці у 50,14 дол. за барель при одноразовому максимальному зльоті протягом звітного дня до рівня у 50,21 дол./бар.


Це більш ніж на один долар вище за рівень закриття попередніх торгів (49,04 дол.).

Згодом, упродовж буквально кількох хвилин, вартість нафти "Брент" підтягнулася знову до вихідної позиції, опустившись нижче психологічного рівня у 50 доларів так само швидко.

Нагадаємо, нафтові котирування на відкритті біржі ICE в Лондоні продемонстрували у вівторок 23 серпня досить низький старт із показником у 49,04 дол./бар.

Як повідомлялося, швидке зростання цін на нафту марки WTI може привести до збільшення обсягів видобутку на сланцевих родовищах США, що, як прогнозують аналітики, обірве нафтове ралі. Зокрема, деякі великі виробники сланцевої нафти, включаючи Devon Energy Corp. і Pioneer Natural Resources Co., вже попередили своїх інвесторів про готовність восени збільшити обсяги буріння.