ua en ru

Ціна нафти Brent опустилася нижче 78 доларів за барель

Ціна нафти Brent опустилася нижче 78 доларів за барель Фото: видобуток нафти (ukrnafta.com)

Brent торгується на позначці 77,87 долара за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні, 18 вересня 2018 року, знаходиться нижче позначки в 78 доларів за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Станом на 11:43 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 77,87 долара за барель. Це на 0,37% нижче рівня закриття попередніх торгів.

Відзначимо, ціни на нафту з початку тижня продовжують зниження на тлі загострення торгового конфлікту США і Китаю, який може негативно позначитися на попиті на сировину. Зокрема, напередодні президент США Дональд Трамп оголосив про введення 10% мита на імпорт китайських товарів вартістю близько 200 млрд доларів.

Як вважають аналітики, від подальшого зниження нафтові котирування утримують очікування виходу з ринку іранської нафти у зв'язку з санкціями США проти Тегерана.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в "Укрнафті" розповіли про плани збільшення видобутку нафти. Очікується, що збільшити видобуток нафти у декілька десятків разів дозволять операції гідророзриву пласта.