ua en ru

Ціна на нафту Brent знизилася і потім повернулася до рівня 60,3 дол./барель

Ціна на нафту Brent знизилася і потім повернулася до рівня 60,3 дол./барель
Ціна на нафту марки Brent знизилася сьогодні до 59,67 дол. з максимального рівня 63,7 дол. з поставками на лютий.

Ціна на нафту марки Brent знизилася сьогодні до 59,67 дол. з максимального рівня 63,7 дол. з поставками на лютий. Проте після невеликої корекції вона стала торгуватися в районі 60,3 дол. за барель, передає Reuters.

Після короткочасного підвищення ціни знову знизилися в четвер, продовживши шестимісячне падіння. Таким чином трейдери відреагували на побоювання з приводу надлишку нафти на ринку.

"Ми продовжуємо шукати дно і навіть можемо побачити ще одне значне падіння до кінця року", - прокоментував можливі загрози нафтового ринку аналітик Tradition Energy Джин Макджиллан.

На незначну корекцію вплинули повідомлення нафтових компаній про скорочення розвідки і капітальних витрат на нафтовидобуток. Так, Chevron оголосила, що відкладає свій план з буріння нафти в канадській Арктиці на невизначений термін.

Крім того, міністр нафти Саудівської Аравії заявив про те, що "розпродажу нафти носять тимчасовий характер і вони пройдуть".

Нагадаємо, сьогодні вранці ціна нафтової корзини ОПЕК оновила мінімум 5,7 років, опустившись до позначки 55,64 дол./барель.