ua en ru

Метою вибухів у Луганську є дискредитація України на саміті G20, - СЦКК

Метою вибухів у Луганську є дискредитація України на саміті G20, - СЦКК Фото: проросійські бойовики (mykolaivka-rada.gov.ua)

Також бойовики прагнуть зірвати "хлібне перемир’я" 

Метою вибухів у Луганську є дискредитація України на саміті G20, що наразы проходить у Гамбурзі (Німеччина). Про це заявляє українська сторона в Спільному центрі з контролю та координації (СЦКК), повідомляє штаб антитерористичної операції (АТО) у Facebook.

"Бойовикам ОРЛО вигідно, щоб ці вибухи (у Луганську, - ред.) сталися саме на території ОРЛО, і щоб постраждали були мешканцями ОРЛО, бо так легше звинуватити у цьому українські спецслужби з метою створення відповідного фону під час обговорення ситуації на Сході України на саміті G20", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, українська сторона СЦКК вже попереджала, що бойовики можуть вдатися до серйозних провокацій та терактів в населених пунктах на Луганському напрямку, спрямованих проти мирного місцевого населення для компрометації та звинувачення в цьому Збройних сил України. Крім того, зазначається, що метою бойовиків є зрив "хлібного перемир’я" та привернення уваги до цього під час проведення політичних зустрічей на вищому міжнародному рівні.

Важливо! Українська сторона СЦКК: теракти в Луганську - чергова провокація з боку НЗФ ОРЛО 7-го червня, близько 16 та...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 7 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вибухи в Луганську можуть призвести до суттєвого загострення ситуації на Донбасі.