ua en ru

Метою миротворчої місії має бути виконання Мінську, - генерал США

Метою миротворчої місії має бути виконання Мінську, - генерал США Фото: миротворчі сили ООН (wikimedia.orgCpl. Janessa Pon)

Генерал заявив, що миротворча місія на Донбасі можлива

Метою миротворчої місії має бути виконання мінських домовленостей. Про це заявив колишній командувач силами США в Європі (2014-2017), генерал Бен Ходжес на брифінгу в Гельсінській комісії, передає "Голос Америки".

"Якщо йдеться про оонівську миротворчу місію, то вони повинні мати мандат, який не дозволяє заморозити нинішню ситуацію назавжди - як це робить Росія. Метою місії має бути виконання Мінську. Це повинна бути професійна сила, яку б поважали всі сторони ", - зауважив Годжес.

Він зазначив, що миротворча місія корисна, однак дієвою буде при умові лише якщо в ній братимуть участь "серйозні, кваліфіковані сили, які можуть насправді повною мірою діяти відповідно до мандату".

"Коли НАТО надіслало (в Боснію та Герцеговину – Г.А.) свої війська для виконання Дейтонської мирної угоду, у них були чітко прописані правила гри. Вони були потужно озброєні, завжди в бойовій готовності, і це було посланням для сербів на інших – це серйозна сила", - резюмував генерал.

Нагадмаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація поки не може прогнозувати терміни появи миротворчої місії ООН на Донбасі в 2018 році через те, що сторони не обговорюють російські пропозиції.