ua en ru

Лавров прокоментував можливість введення миротворців на Донбас у 2018

Лавров прокоментував можливість введення миротворців на Донбас у 2018 Фото: Сергій Лавров (mid.ru)

Росія наполягає на пріоритеті реалізації мінських угод по Донбасу

Російська Федерація поки не може прогнозувати терміни появи миротворчої місії ООН на Донбасі в 2018 році через те, що сторони не обговорюють російські пропозиції. Про це в інтерв'ю "Комерсанту" заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

"Це від нас не залежить. Якщо б це залежало від нас, то вони вже давно б там з'явилися... Заважає тільки одне: ніхто не хоче починати конкретно обговорювати наші пропозиції", - відповів Лавров на питання про можливість введення миротворців на Донбас у 2018 році.

Він також зазначив, що сторони поки не надали правок до російського проекту резолюції про миротворців на Донбасі, але в той же час наполягає на пріоритеті мінських угод.

"Наш проект означає, що мінські угоди непорушні: частина домовленостей передбачає місію спостерігачів ОБСЄ, а оскільки вона не завжди працює в безпечних умовах, її треба охороняти. Куди б не йшла ця місія, з нею повинні слідувати озброєні охоронці ООН", - додав Лавров.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в планах заходів генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша на 2018 рік зазначено вирішення конфлікту на Донбасі. У зв'язку з цим українська сторона сподівається, що цього року окуповані райони повернуться під суверенітет України.