ua en ru

Мета затримання "кримської ДРГ" - виторгувати в України полонених росіян, - Безсмертний

Мета затримання "кримської ДРГ" - виторгувати в України полонених росіян, - Безсмертний Фото: Безсмертний вважає, що провокація Росії в Криму - спроба виторгувати "перевіряючих"

Замах на Плотницького і провокація в Криму є частиною внутрішніх розборок РФ за розтрату коштів, відправлених на Донбас

Метою затримання "кримської диверсійно-розвідувальної групи" є спроба виторгувати у України затриманих на українській території росіян. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Не так страшний чорт: що чекати Україні від розриву дипвідносин з Росією".

Зокрема, за інформацією колишнього представника України в мінській групі Романа Безсмертного, мова йде про так званих "перевіряючих".


Як йдеться у матеріалі, за останні місяці були розкрадені 20 млрд рублів, які були відправлені Російською Федерацією на Донбас.

"Коли туди (на Донбас - ред.) приїжджають перевіряючі, то вони або загадковим чином зникають, або їх виводять на українські блок-пости", - пояснює Безсмертний.

Він повідомляє, що одним з таких людей є хтось Тимоковський, який приїхав з'ясовувати, куди зникли гроші, спрямовані в Дебальцеве.

"Там є місцевий керівник "Паштет", і вони розікрали 9 млрд рублів. І коли цей Тимаковський приїхав, його вивели на український блок-пост біля Маріуполя. Наші (українські військові - ред.) його взяли. Тимаковський - колишній афганець, і до Путіна стали ходити представники афганців, які вимагали його звільнення. Тому, підозрюю, ця історія в Криму і захоплення наших двох людей пов'язані з тим, щоб звільнити своїх, у тому числі Тимаковського", - розповідає політик.

На думку Безсмертного, ці історії з розтратою коштів і замах на главу самопроголошеної "Луганської народної республіки" Ігоря Плотницького, яке, швидше за все також є частиною внутрішніх розборок за фінансові потоки з главою так званого міністерства цивільної безпеки ЛНР Леонідом Пасічником, змушують президента Росії Володимира Путіна йти на такі різкі кроки, як провокація теракту в окупованому Криму

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ все гірше контролює ситуацію на Донбасі і в Криму.