ua en ru

ЦБ Китаю: Фінансові труднощі низки країн ЄС можуть стати серйозною проблемою для світової економіки.

Фінансові труднощі ряду європейських держав можуть перерости в серйозну проблему для глобальної економіки. З відповідною заявою виступило сьогодні керівництво Центрального банку Китаю. Тим не менш, у своєму щоквартальному звіті китайський Центробанк визнав, що незважаючи на боргові проблеми деяких держав, у цілому світова економіка демонструє тенденцію до відновлення, передає РБК з посиланням на агентство Reuters.
У коментарях щодо ситуації на внутрішньому ринку у Центробанку КНР дали зрозуміти, що в цілому внутрішній попит у Китаї виріс, проте застерегли компанії від підвищення цін на продукцію. Що стосується політики щодо національної валюти, то тут Пекін заявив, що збереже юань на стабільному, прийнятному рівні. Тим не менш, у Центробанку КНР відзначили необхідність удосконалювати механізм формування валютного курсу юаня.
З 2008 р. КНР тримає вартість юаню штучно низькою по відношенню до долара. Через курсову різницю китайські товари дешевші за американські, отже, більш затребувані ринком. Дана ситуація вже не раз ставала причиною різкого невдоволення Вашингтона.