ua en ru

Трюдо закликав КНДР повернутися до конструктивного діалогу

Трюдо закликав КНДР повернутися до конструктивного діалогу Фото: Джастін Трюдо (bundesregierung.de)

Канада беззастережно засуджує ядерні випробування Північної Кореї, заявив Трюдо

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, коментуючи нові ядерні випробування Північної Кореї, закликав азіатську країну повернутися до конструктивного діалогу, передає прес-служба політика.

"Канада неухильно наполягала на тому, щоб Північна Корея відмовилася від свого нинішнього курсу, включаючи агресивну риторику, і просить відновити конструктивний діалог щодо всеосяжного і рішення, яке піддається перевірці", - заявив Трюдо.

Він закликав Раду безпеки ООН "вжити подальших рішучих заходів" щодо КНДР.

"Канада беззастережно засуджує ядерні випробування Північної Кореї 3 вересня, які в поєднанні з агресивною програмою випробувань балістичних ракет є явною і справжньою загрозою безпеці сусідніх країн і світової спільноти", - сказав Трюдо.

Він додав, що останні випробування, "які, судячи з усього, були набагато більш значними", ніж попередні п'ять, прямо суперечать численним резолюціям Ради безпеки ООН і "ще раз демонструють грубе ігнорування Північною Кореєю міжнародного права".

Нагадаємо, 3 вересня 2017 року влада Північної Кореї заявила про успішне випробування боєголовки з термоядерним зарядом для міжконтинентальної балістичної ракети.

Глава Пентагону Джеймс Меттіс, коментуючи нові балістичні випробування Північної Кореї, заявив, що Вашингтон не прагне до повного знищення КНДР, але у американського уряду "є багато варіантів для цього".